Online Taalcursus bij Kickstart

Kickstart School biedt online taalcursussen aan – Hoe werkt het?

Onze online taalcurssen zijn een succes!

Hoe gaat een online taalcursus in zijn werk?

• Het systeem dat we gebruiken heet Zoom.
  • Het is een zeer eenvoudig te installeren en gebruikersvriendelijke app die zowel op computers als op laptops, tablets en smartphones werkt. Het enige wat je moet doen om deel te nemen aan een les, is een gratis account aanmaken met je e-mailadres, dan de app te downloaden en verder ervoor te zorgen dat je een goede microfoon en camera tot je beschikking hebt.
  • Je ontvangt dan een uitnodiging met een link, een meeting-ID-nummer en password die je allebei moet invullen om deel te kunnen nemen aan de Zoom meeting.

Hoe ziet een online taalcursus eruit?

Zodra de les begint, zie je je docent en al je medestudenten op je scherm en kun je ze ook horen. Je docent beschikt over een aantal tools om de les interactiever te maken.

• Share screen: hiermee kan de docent het scherm delen met de cursisten d.m.v. 1 klik
  • Digital whiteboard: zowel docenten als cursisten kunnen daarop schrijven en tekenen.
  • Breakout rooms: voor werk in kleine groepjes zijn er breakout rooms waar je oefeningen met 2 personen of kleine groepjes kunt doen. De docent kan dan in iedere breakout room  'even langsgaan' om persoonlijke feedback te geven.
  • Share documents: als er een document is dat de docent wil delen, kan dit eenvoudig via Zoom worden verzonden.
  • Chatfunctie: er is ook een chatfunctie beschikbaar die handig is voor de communicatie tussen de deelnemers

Naast al deze functionaliteit zal de docent natuurlijk ook gebruik maken van ons vertrouwde online leerplatform KickstartNet met al het lesmateriaal, extra oefeningen, geluidsfragmenten en video's.

Al met al zijn deze online lessen volgens de huidige cursisten een heel redelijk alternatief voor face-to-face lessen; deze zullen we z.s.m. hervatten, zodra de situatie dat toelaat.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Soepele Voorwaarden

Voor de komende term gaan we door met onze online lessen. Dit geldt zowel voor de groepscursussen als voor de privélessen. Onder deze omstandigheden gelden andere regels.   We proberen zo flexibel mogelijk te zijn in het licht van de steeds veranderende situatie en we willen jou in deze moeilijke tijden dan ook tegemoetkomen.

• Je kunt je op elk moment afmelden als je de online cursus niet leuk vindt, ziek wordt of om een andere reden toch de cursus niet meer kunt volgen.
  • Dan wordt je cursusgeld vergoed voor het resterende deel van de cursus.

Naast onze lessen die online gegeven worden, hopen we vanaf januari weer door te kunnen gaan met onze gemengde cursussen (hybride model) waar je ook online aan kunt deelnemen.

Klik hier voor een indruk wat een hybride cursus inhoudt.

play_arrow

Wat denken onze cursisten?

Lees hier wat onze cursisten ervan vinden:

"I only have 6 months of learning dutch and I already start to understand listening, writing, and start speaking a little bit. I understand this is a fear amount of progress for only 6 months. They have a great methodology to teach people and they seem to worry about everybody's progress. Also they were very resilient when the corona situation happened. I enjoyed online classes as much as in-person classes. I recommend this school with no doubt."

"Great classes, fun to be in. The teacher is working nice and slow through the work to make sure everyone understands what is going on."

"For me it is really good, it is a form to connect us. It feels almost the same as having a class at Kickstart."

"Thank you for making us talk a lot. I think we talk even more now than when we were in the same room.​"

"Connecting with Zoom for the first time was good, it was great to have a system to connect with people. The breakout rooms are really great, it is good to have little space between us."

"The teacher is really doing her best with all these changes and manages to keep us engaged during the whole time."

De cursussen die vanaf januari gegeven worden zijn voornamelijk online cursussen volgens het hybride model. Dat betekent dat je ervoor kunt kiezen of je daar online aan deelneemt, waar je ook bent of dat je de lessen volgt bij ons op Kickstart School.

Hieronder een overzicht van de algemene cursussen Engels en de Communicatiecursussen Engels, waar je ook nu nog kunt instromen:

Dit zijn de cursussen Chinees die wij aanbieden - als u op zoek bent naar een privécursus, neem dan contact met ons op en wij regelen het!

Nog meer manieren om thuis te leren:

1. Privélessen m.b.v. Skype of Zoom (Engels, Nederlands en Chinees)
  2. Online schrijfcursussen Nederlands (NT2 programma IIZakelijk en Algemeen
  3. Online schrijfcursussen Engels (Zakelijk en Academisch)
  4. Online refreshercursussen Nederlands (Basis en Intermediate) die ook als privéles gegeven kunnen worden. Bel of schrijf ons voor meer informatie.

Wil je meer weten over ons?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief (ieder kwartaal)