LANGUAGE TRAINING DUTCH AND ENGLISH IN THE HAGUE since 2001

Takes you further
Menu
Kickstartschool_5719
Kwaliteit van
onderwijs

8.9
10 gebaseerd op 3816
reviews

Gastdocenten Nederlands bij Kickstart School

Josien

JosienJosien Deknatel is de oprichtster van Kickstart School. Na haar lerarenopleiding in Nederland heeft Josien een aantal jaar op een commerciele functie in het bankwezen gewerkt. Ze is in de negentiger jaren in Londen weer met lesgeven begonnen en daar heeft ze bij Linguarama en diverse andere talenscholen gewerkt. Ze heeft er ook aan twee verschillende Volksuniversiteiten lesgegeven.

Josien is doorgegaan met het lesgeven toen ze naar Nigeria verhuisde. Daar heeft ze zowel met volwassenen als met kinderen gewerkt. Weer terug in Nederland is ze gestart met het ontwikkelen van een speciale lesmethode gericht op au pairs, die afgestemd is op hun leefwereld. Het kunnen communiceren met kinderen staat centraal in deze cursus. Het is een enorm succes geworden. De au pairs kwamen zelfs vanuit Utrecht en Haarlem om haar cursussen bij te wonen. Daarna heeft ze zich toegelegd op het onwikkelen van lesmateriaal voor expatriates.

Josien heeft ervoor gezorgd dat Kickstart School ook nu voor deze doelgroep een uitstekend lesprogramma heeft dat flexibel is en goed aansluit bij hun wensen.

Aangezien Kickstart een behoorlijke groei doormaakt, moet Josien nu steeds meer tijd aan de dagelijkse leiding van Kickstart besteden, iets wat ze ook met plezier doet.

Christine

ChristineNa een aantal jaren Frans gestudeerd te hebben en na een verblijf in Parijs, heeft Christine een periode voor de KLM gewerkt. Ze heeft veel gereisd en gezien van de wereld en uit ervaring weet ze dus hoe belangrijk en ook hoe leuk het is om de taal van het land te spreken. Het is – volgens haar- essentieel voor het ‘je echt thuis kunnen voelen’ op een plek.

Het lesgeven bij Kickstart School geeft Christine veel voldoening en ze geniet ervan als cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen, naarmate de cursus vordert. De lessen op de fantastische locatie van Kickstart aan een kleine groep aan mensen uit allerlei windstreken, is elke keer weer een positieve ervaring, voor zowel de docent als de cursisten.

Paul

_DSC0264Vroeger gaf Paul vooral Nederlandse les aan studenten tussen de 16 en 25 jaar oud op middelbare scholen en in het beroepsonderwijs. De laatste tien jaar heeft hij vooral Nederlands les gegeven aan mensen die uit het buitenland komen en veel verschillende etnische achtergronden hebben. Van alle mensen die hij lesgeeft, geniet hij het meest van enthousiaste studenten die graag willen leren en veel vragen stellen over zowel hun nieuwe taal als over Nederlandse gewoontes en cultuur.

Paul is een creatieve leraar die niet alleen met bestaand materiaal werkt maar ook met materiaal dat speciaal voor een specifieke groep is aangepast. Het fascineert hem om studenten te ontmoeten en met hen te werken in een informele leeromgeving. Lesgeven bij Kickstart School geeft hem veel voldoening.

Marina

MarinaMarina heeft altijd in het onderwijs gezeten. Ze is in 1995 met het geven van Engelse lessen begonnen, eerst in de onderbouw van de middelbare school. Later heeft ze zich bijgeschoold en nu is ze bevoegd om in alle klassen les te geven. Op dit moment geeft ze ook veel huiswerkbegeleiding op een huiswerkinstituut. Sinds begin 2009 werkt ze ook bij Kickstart school en geeft ze les aan diverse groepen van verschillende niveaus.

Marina begrijpt heel goed waar het op aan komt bij het leren van vreemde talen. Je wilt jezelf verstaanbaar maken in situaties die je dagelijks meemaakt. Aan de andere kant ligt er in de taal zoveel opgesloten wat inzicht geeft in de cultuur van het land, waardoor je je horizon kunt verbreden. Dat besef wil Marina aan haar cursisten bijbrengen.

Henny

_DSC0275_editedHenny heeft ruime ervaring in het geven van Franse les aan de middelbare school (A1- B2). Dat gecombineerd met haar studie Frans en Nederlands, helpt haar nu bij het geven van Nederlandse taaltraining voor Kickstart. Ze is daar in de winter van 2009 mee begonnen. In 2012 is ze gestopt met het werken op de middelbare school, maar ze wilde graag doorgaan met lesgeven.

Ze verdeelt haar tijd nu over taallessen aan vluchtelingen en cursussen Nederlands voor expats bij Kickstart School. Het lesgeven aan kleine groepen geeft Henny veel voldoening en ze steekt er veel tijd en moeite in om studenten aan de praat te krijgen en ze ook te interesseren voor de Nederlandse cultuur. Ze is van mening dat het begrijpen en het spreken van de taal ervoor zal zorgen dat mensen zich meer thuis gaan voelen in Nederland.

Margreet

margreet_editedNadat Margreet jarenlang in het middelbaar onderwijs had gewerkt, heeft ze zich gespecialiseerd in het geven van Nederlands als tweede taal. Zelf heeft ze ook een periode in het buitenland gewoond en ze weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de taal te spreken van het land waar je komt te wonen.

Vanwege de grote motivatie van haar cursisten, geeft het lesgeven aan Kickstart School cursisten haar veel voldoening. Ze vindt het leuk om de taallessen af te wisselen met het overbrengen van feitjes en weetjes over Nederland. Mensen op weg helpen in de Nederlandse samenleving vindt ze echt leuk om te doen.

Fokelien

_DSC8377_editedFokelien is afgestudeerd in de Nederlandse Taal en Letteren aan de Universiteit van Groningen. Haar hoofdvak was toegepaste taalkunde (applied inguistics) en taalbeheersing (linguistic competence). De studie was gericht op het onderwijzen van Nederlands als tweede taal en het ontwikkelen van lesmethodes. Zij heeft inmiddels 15 jaar ervaring in het geven van Nederlands aan anderstaligen van allerlei niveaus. Door haar wetenschappelijke basis en haar ervaring weet ze alles van het proces van tweede en vreemde taalverwerving.

Taalkunde en taalbeheersing zijn haar lust en haar leven en zij deelt haar kennis daarom graag met mensen uit vele landen en culturen op een professionele manier. Ze heeft er veel plezier in om mensen liefde voor de Nederlandse taal en cultuur bij te brengen.

Maria

_DSC0103_editedMaria is meteen na het afronden van de middelbare school in het onderwijs gegaan. Ze heeft de toenmalige Pedagogische Academie afgerond en ze heeft op een aantal basisscholen lesgegeven. Vervolgens heeft ze ook Nederlandse taallessen verzorgd in asielzoekerscentra en dat heeft haar doen besluiten om de overstap te maken naar volwassenenonderwijs. Ze heeft zich daar verder in gespecialiseerd en vanaf 2003 tot de dag van vandaag geniet ze van het werk dat ze nu doet.

Maria heeft veel ervaring in het lesgeven op verschillende niveaus en aan verschillende doelgroepen. Het werken met gemotiveerde cursisten vindt ze fantastisch en ze vindt het heel leuk om haar enthousiasme voor de Nederlandse taal aan hen over te brengen. Als dat eenmaal het geval is, dan is dat ook een solide basis voor het aanleren van grammatica. Ze probeert haar lessen zo interactief mogelijk te maken.

Diane

_DSC0238Op dit moment is Diane full time docente Nederlands. Daarvoor heeft ze Franse lessen gegeven. Vanwege de grote vraag naar Nederlandse lessen heeft ze deze overstap gemaakt en nog steeds geniet ze er volop van.

Alhoewel ze het een uitdagende taak vindt, houdt ze er van om grote groepen les te geven vanwege de groepsdynamica. Het combineren van de aandacht voor het individu met het leiden van de hele groep vindt ze leuk om te doen. Diane is een creatieve docente en ze is er trots op dat ze het bestaande lesmateriaal aanvult met eigen opdrachten. Ze houdt van een creatieve, innovatieve aanpak.

Jacqueline

_DSC0189Jacqueline heeft jarenlang zelf as expat in het buitenland gewoond en ze weet precies hoe leuk het is om met nieuwe culturen kennis te maken en de taal daarvan te leren. Het kunnen spreken met de locale bevolking in hun eigen taal, heeft zij altijd als enorm verrijkend ervaren. In het buitenland heeft Jacqueline ook al ervaring opgedaan met het geven van Nederlandse les.

Ze vindt het heel erg boeiend en interessant om cursisten van verschillende leeftijdsgroepen en van verschillende achtergronden in haar klas te hebben. De cursisten ondersteunen in het proces en hen vooruit zien gaan in de taal en het bijbrengen van de cultuur, vindt ze enorm leuk om te doen.

Mariet

BHP_4608Mariët heeft Nederlandse taal, economie en rechten gestudeerd. Na een carrière zowel bij commerciële bedrijven als bij verschillende landelijke overheidsdiensten, besloten Mariët en haar man op hun zeiljacht een tocht rond de wereld te maken. In 2010 vestigden zij zich opnieuw in Nederland.

Uit eigen ervaring weet ze hoe moeilijk het is (en hoe hulpeloos je je soms voelt) zonder kennis van de lokale taal. Mariët geeft nu met plezier en passie Nederlandse les aan mensen vanuit de hele wereld. Haar doel is om studenten te helpen zich meer thuis te voelen in Nederland.

Carine

_DSC8830-001Carine studeerde Communicatie in Utrecht en werkte vervolgens 20 jaar op dat gebied. 

Een aantal jaar geleden heeft zij de overstap naar het onderwijs gemaakt. Na een verkorte deeltijdstudie aan de Pedagogische Academie is zij gaan werken in het basisonderwijs. Daarnaast is zij als NT2-docente aan de slag gegaan en werkt sinds twee jaar bij Kickstart School in Den Haag. Het lesgeven aan zowel volwassenen als kinderen op het gebied van NT2 geeft haar veel voldoening. 

Met daadkracht en inlevingsvermogen probeert zij het beste in de cursisten naar boven te halen. De internationale omgeving waarin zij bij Kickstart School opereert, ervaart zij als enorm verrijkend en inspirerend. 

Carola

BHP_4672Carola werkte na haar studie Frans en rechten jarenlang in het bedrijfsleven, zowel in Nederland als in het buitenland. Uit ervaring weet zij hoe belangrijk het is de taal te spreken van het land waar je woont. Niet alleen maakt dat het contact met de mensen veel gemakkelijker - spreek een beetje Russisch tegen een Rus en hij zal je vriend zijn-, maar het maakt de ervaring zoveel rijker en interessanter omdat je letterlijk veel meer van het land meekrijgt. 

Zij wordt dan ook erg blij als mensen om die redenen Nederlands komen leren en vindt het leuk om onze taal en ook iets van onze cultuur aan de cursisten over te brengen. Dat zijzelf ook veel opsteekt over andere culturen is een leuke bijkomstigheid.

Erica

EricaErica heeft veel leservaring opgedaan in de medische en artistieke sector. Daarna heeft ze zich omgeschoold tot docent NT2.

Zij heeft talen altijd erg interessant gevonden, en spreekt er zelf ook een aantal.

Het expatleven heeft ze ook een paar keer aan den lijve ervaren, dus ze begrijpt de wil en de noodzaak om de taal van het land waar je woont te leren.

Zij geniet van het moment dat de cursisten voor het eerst Nederlands gaan spreken. Cultuuruitwisseling vindt ze een leuk aspect van het lesgeven. Ze probeert de lessen zo gevarieerd mogelijk te maken.

Kathleen

KathleenKathleen heeft Nederlands, Engels en Russisch gestudeerd. Ze heeft vervolgens 15 jaar in Rusland en de USA gewoond. 

Ze weet uit de praktijk dat het belangrijk is om de taal van het land te leren en ook hoe je dat moet aanpakken. 

Ze vindt het ontzettend leuk om les te geven en ze heeft een speciaal talent om gecompliceerde grammaticale onderwerpen op een gemakkelijke en begrijpelijke manier over te brengen. 

Reactions from our students

 • Voor mijn masteropleiding die ik na de zomer ga volgen in de VS moest ik een Toefl test doen. Vanaf het eerste gesprek met de begeleider stelde ze me gerust omdat ze me precies wist te vertellen hoeveel punten per onderdeel ik moest halen. De sessies waren intensief, de juiste technieken werden mij aangeleerd. M'n begeleider heeft veel ervaring op het gebied van Engelse testen. Ze wist de stof op een gemoedelijke manier over te brengen dat sprak mij enorm aan. Ik heb mijn Toefl score in korte tijd met 30 punten verhoogd. De aangeleerde technieken waren niet alleen van toepassing op de Toefl maar zullen ook in mijn verdere studie gebruikt worden.

  Paul Leeflang, student

 • My experience with Kickstart has been highly beneficial in both developing language skills and improving my knowledge of the Dutch culture. Josien's support is always spot on and very intuitive in relation to personal circumstances. She spends a lot more than the official time allocated to really get to know her clients and her approach is customised accordingly. She was recommended to me by other Shell colleagues who expressed the same sentiment and I was fortunate enough to benefit from this during the time I spent with her. 

  Vennasa van de Ven, Migration Manager working at Shell 

 • Entering the Kickstart school premises alone gives you a push of energy and the commitment this will help to create is hardly unmatched in any other language school. The methodology and the approach used in the lessons also helps smoothly unlock the secrets of everyday Dutch. Kickstart School has helped me get in touch with the 'undutchable' culture of the Netherlands and its people. The individual language training I could experience at Kickstart School has been one of the best educational experiences I could have in Europe.

  Alessandro d'Addario, European Law Enforcement 

 • I really enjoyed my English lessons with the Kickstart School. The teacher was professional and really knew the subject. The way they teach is also great! The classes are presented in a clear and professional manner and the online exercises completed at home are very helpful. The teacher always provided useful feedback. It's a great experience to join a Kickstart course with such a friendly atmosphere of students and teachers. 

  Beatriz Pedroche, Spain 

 • Kickstart has been the ideal place for me to learn. The teachers are very helpful and friendly and have always gone the "extra mile" to help me learn in a positive way. Their teaching is practical with elements that can immediately be applied to everyday living situations. Included in the lessons are cultural aspects of living in the Netherlands that make learning Dutch dynamic and fun; you learn the language and about the place and the people! The teachers took an active interest in my progress and provided valuable customized sessions that maintained my strengths and developed my weaknesses; all in a patient, fun and friendly style.

  Graeme Ting, dentist from New Zealand 

 • My first contact with Kickstart School was after 1 month of living in The Netherlands, when I started to study Dutch. At the time I didn’t have any knowledge of the language, but with their courses organized by levels I developed important language skills and learned about the Dutch culture. They all do a great job at Kickstart because their motto it’s not just a motto – they are really pleased to teach you. You learn a language in a friendly atmosphere, make new friends from all over the world, and all in a cosy building right in the heart of The Hague.

  Anca Boros, mathematics and physics teacher from Romania 

 • During my time with Kickstart I have learned a lot and gained confidence. I was always challenged by the interesting assignments, but never too much. I have really enjoyed the classes!

  Sabine de Bruijn, Ministry of Social Affairs and Employment of the Kingdom of the Netherlands 

Kickstart blog

 • Five Tips for Surviving the Dutch Weather

  Five Tips for Surviving the Dutch Weather   It’s no secret that Dutch weather can be erratic but nothing quite prepares you for it. I still remember the first time I saw a weather forecast on the morning news – I was shocked to see 4 different icons in one day – sun, rain, clouds and […]

  more

Laatste nieuws

 • DSC_0613

  NIEUW – Cursussen Chinees

  We willen je graag informeren dat we nu cursussen Chinees aanbieden op verschillende niveaus. Vanaf september 2019 wordt de cursus Communicating in Chinese Level I gegeven. Dit is een introductiecursus die erop gericht is om cursisten de taalvaardigheid voor alledaagse situaties in het Mandarijn bij te brengen.   De cursus wordt in het Engels gegeven en is geschikt...

  more.