LANGUAGE TRAINING DUTCH AND ENGLISH IN THE HAGUE since 2001

Takes you further
Menu
Kickstartschool_5698
Kwaliteit van
onderwijs

8.9
10 gebaseerd op 3816
reviews

Gastdocenten Engels bij Kickstart School

Nicky

2013-03-23 14Nicky heeft al meer dan 15 jaar ervaring als docente Engels, drama en elocutie. Ze heeft haar graad in Zuid Afrika behaald waar ze zowel aan volwassenen als aan kinderen heeft lesgegeven voordat ze als expat naar Tanzania, Rwanda en Cambodia is verhuisd. Daar heeft ze ook weer lesgegeven. Nicky is nu meer dan 2 jaar in Den Haag en ze verdeelt haar tijd over radiowerk en het geven van o.a. IELTS cursussen, cursussen zakelijk Engels en algemeen Engels aan zowel kinderen als volwassenen.

Ze vindt het enorm boeiend om les te geven aan mensen met zulke uiteenlopende achtergronden. Haar lessen zijn altijd levendig en de cursist wordt altijd uitgedaagd. Haar hart ligt ook bij het helpen van mensen met hun uitspraak.

Julie

julie  004 edited Julie’s moedertaal is Engels en zij komt uit Engeland maar woont nu al bijna 10 jaar in Nederland en geeft al meer dan 8 jaar Engelse les. Zij heeft een zakelijke achtergrond die begon bij de UK National Health Service. Zij specialiseerde zich daarna in Informatie Management en Technologie en werkte voor verschillende IT Health bedrijven in een ontwerpersrol en later in een verkoop- en marketingrol.

Zij gebruikt nu al deze ervaring om Business English cursussen voor professionals hier in Nederland te ontwikkelen en te geven. Zij houdt van lesgeven en vindt het geweldig om professionals te helpen met het verbeteren van hun Engels, zodat zij met meer zelfvertrouwen op een effectieve wijze in een internationale omgeving kunnen werken.

Shashi

_DSC0010Shashi is een docente voor Engels als Tweede Taal. Zij heeft General English, Business English, University Preparation lessen, Specialized Interest lessen, IELTS en TOEFL voorbereidingslessen gegeven. Daarnaast is Shashi een Cambridge Speaking examinator en is ze gekwalificeerd om Cambridge Advanced en First Certificate studenten te testen. Ze is tevenseen BULATS (Business Language Testing Service) examinator.

Shashi heeftveelervaring met lesgeven in TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages), en ookervaring met lesgevenvoor de British Council en anderetalencentra in Bangkok (Thailand), Caracas (Venezuela), Ankara (Turkije), Den Haag (Nederland), Ho Chi Minh Stad (Vietnam) en New York (Amerika). Deze ervaringen hebben haar doen inzien wat voor problemen culturele verschillen in een klaslokaal kunnen veroorzaken, en zij gebruikt deze kennis om een prettige leeromgeving te creeren voor multiculturele lessen. Ten slotte vindt Shashi het ‘t belangrijkst dat haar studenten betrokken worden bij de les en het leuk vinden om Engels te leren!

Heather

Kickstartschool_5756

Heather heeft aan de McGill Universiteit in Montreal Onderwijskunde gestudeerd met een specialisatie in ‘Engels als tweede taal onderwijs.’ Ze is haar loopbaan begonnen met taallessen aan studenten/immigranten die net in Canada waren aangekomen. Heather is in 2001 naar Frankrijk verhuisd waar ze doorgegaan is met lesgeven echter nu Zakelijk Engels op een College.

Heather heeft haar Masters in Internationale Betrekkingen in 2009 behaald. Ze heeft ervaring opgedaan in het zakenleven (import en export van milieuvriendelijke produkten). Heather houdt van reizen en van het ontdekken van nieuwe culturen. Ze streeft ernaar haar eigen, gevarieerde achtergrond in te zetten tijdens haar lessen en ze gelooft sterk dat Engels leren op de praktijkgericht, interactief en vooral leuk moet zijn.

Richard

DSC_0660_edited1Richard is in 2014 naar Den Haag verhuisd. Daarvoor heeft hij 30 jaar als accountant in ‘The City of London’ gewerkt. Daarvan heeft hij 6 jaar bij het vooraanstaande accountantskantoor Price Waterhouse doorgebracht, gevolgd doorbanen bij de twee meest prestigieuze commerciële advocatenkantoren in Londen.

Na zijn verhuizing naar Nederland heeft hij de CELTA opleiding met succes afgerond. Op dit moment geeft hij les in algemeen en zakelijk Engels, waarbij hij zijn jarenlange ervaring in het taalgebruik in een zakelijke omgeving goed kan benutten. Naar zijn idee verschilt het uitleggen van complexe belastingconstructies aan advocaten niet veel van het overbrengen van Engelse grammatica!

Mary

def_3b Mary is afgestudeerd aan Edinburgh University en begon haar professionele leven als muzieklerares op middelbare scholen in Edinburgh en Warwick. Sinds zij 25 jaar geleden naar Nederland is verhuisd, heeft zij zowel kinderkoren en koren voor volwassenen begeleid als lesgegeven op scholen. Voorafgaand aan haar 6 jaar lange posting met haar man in Kazachstan, is zij omgeschoold tot Engelse docente.

Daarna heeft zij op alle niveaus lesgegeven, variërend van beginnende kinderen tot gevorderde volwassenen voor zakelijk Engels . Zij voegt levenservaring, kennis van de Nederlandse cultuur, oprechte interesse in andere culturen en een enthousiasme voor de Engelse taal toe aan haar lessen.

Pat

_DSC8386_editedPat, een CELTA-afgestudeerd docent Engels, heeft meer dan 10 jaar ervaring in het lesgeven van Engels als vreemde taal. Als Amerikaanse van geboorte is zij bij uitstek geschikt om haar waardevolle kennis van Amerikaans-Engels over te brengen op cursisten.

Na het afronden van haar studie verruilde zij Wall Street voor de City of London om daar te gaan wonen en werken. Uiteindelijk heeft ze zich in Nederland gevestigd, waar ze al 20 jaar werkt als makelaar en relocation consultant.

Haar passie voor de Engelse taal tesamen met haar ervaring in het omgaan met verschillende culturen zorgen voor een stimulerende leeromgeving voor haar cursisten.

Isobel

IsobelIsobels moedertaal is Engels en zij komt uit het Verenigd Koninkrijk. Na haar studie Economie aan de London School of Economics werkte zij 15 jaar als inkoper. Zij onderbrak haar loopbaan om voor haar twee zonen te zorgen, woonde 3 jaar in Singapore en kwam toen naar Nederland. Hier behaalde zij haar CELTA kwalificatie. 

Isobel woont sinds 2015 in Wassenaar en verdeelt haar tijd tussen lesgeven, werken op de administratie bij Kickstart en tennissen. In het lesgeven gebruikt zij haar kennis van verschillende culturen. Zij vindt het boeiend om met mensen met zoveel verschillende achtergronden om te gaan en haar lessen zijn altijd levendig en inspirerend. 

Brenda

BrendaBrenda’s moedertaal is Engels en zij komt uit de Verenigde Staten. Zij studeerde linguïstiek en pedagogiek aan de Universiteit van Arizona en heeft een master in het lesgeven van Engels als een tweede taal. Ze geeft al meer dan 13 jaar les aan cursisten van elk niveau, overal vandaan. 

Na een verblijf in Engeland, woont ze nu in Nederland en weet dus precies hoe het voelt geëmigreerd te zijn. Brenda heeft lesgegeven aan veel verschillende instituten, waaronder scholen voor volwassen, privé talenscholen en zij heeft intensieve programma’s gedoceerd aan universiteiten. Ze is gespecialiseerd in academisch schrijven en lezen en is ook een IELTS examinator; ze weet dus precies wat de vereisten voor dit examen zijn. Brenda maakt van het klaslokaal een ruimte waar de studenten zich ontspannen en gesteund voelen, niet alleen door haar, maar ook door elkaar.

Jennifer

JenniferJennifer is een CELTA-gekwalificeerd ESL-docent (English as a Second Language) en heeft een MBA van de Johns Hopkins University Carey Business School. Zij is Amerikaanse en heeft in veel verschillende landen gewoond en zelf ook verschillende talen geleerd. 

Haar werkervaring varieert van werken in de gezondheidszorg op het platteland van Afrika tot het begeleiden van vrouwen die hun eigen bedrijf willen opzetten in Washington, D.C. Door al deze ervaringen zorgt zij voor een positieve, veilige leeromgeving en effectieve lessen. Ook kan zij daardoor goed rekening houden met de verschillen tussen cursisten. Jennifer vindt het leuk tijd door te brengen met haar gezin, met het uitlaten van haar –enorme- hond en met lezen en reizen. Zij is zelf ook nog bezig Nederlands te leren en heeft ontdekt dat de beste manier om een goede docent te zijn is zelf te blijven leren. 

Kat

KatKat komt uit Australië en is een CELTA-gekwalificeerde ESL-docent (English as a Second Language). Zij volgde een bachelor opleiding in Journalistiek en Communicatie aan de Universiteit van Queensland en haalde vervolgens haar lesbevoegdheid. Kat heeft de afgelopen 6 jaar lesgegeven, zowel in haar geboorteland Australië als in Groot-Brittannië, Japan en nu in Nederland. 

Ze heeft ervaring in het lesgegeven aan mensen met een uiteenlopende achtergrond. Ze begon haar loopbaan met het lesgeven aan volwassenen, maar heeft nu ook ervaring in het lesgeven aan tieners en kinderen. Ze heeft zich gespecialiseerd in de voorbereiding voor de IELTS- en Cambridge examens.

Katie

KatieKatie is een CELTA-gekwalificeerde ESL-docent (English as a Second Language). Ze ontdekte haar passie voor talen toen ze op de middelbare school Frans ging leren. Daarna heeft zij haar Bachelors Frans behaald aan Lancaster University. Vervolgens heeft ze in zowel Zwitserland als Frankrijk gewoond, wat voor haar een waardevolle ervaring was. 

Na haar baan als administratief medewerker aan The University of Central Lancashire, is ze in 2012 naar Nederland verhuisd. Daar werkte ze in eerste instantie als nanny. Na het behalen van haar CELTA-diploma, geeft ze nu met veel plezier les aan een grote verscheidenheid van cursisten in de leeftijdscategorie van 5- 93 jaar oud, van het beginners tot het gevorderden niveau. Katie houdt ervan om mensen met verschillende achtergronden en uit verschillende culturen les te geven. Ze steekt er veel moeite in om haar lessen interactief en plezierig te maken, zodat iedereen zich betrokken voelt en meedoet.

Robyn

RobynRobyn is docent geworden om andere mensen te helpen hun doelen te bereiken. Voor het bord staan en de grammatica uitleggen is slechts een deel van het lesgeven. Het zelfvertrouwen van cursisten vergroten en een positief en veilig lesklimaat scheppen, waarin mensen fouten durven te maken, zijn aspecten van het werk die net zo belangrijk zijn. 

Ze houdt ook veel van lezen. Sommige mensen deinzen terug voor het lezen van dikke Engelse boeken. Ze vindt het leuk om niet-lezers aan het lezen te krijgen, door hen te laten ontdekken dat lezen ook kan bestaan uit korte online artikelen over hun werk of hobby. Volgens haar geeft het docentschap geeft je net zo veel terug als je erin stopt. Ze heeft nu al zo veel fantastische mensen ontmoet en zo veel geleerd over verschillende beroepen. Ze hoopt dat ze net zo veel impact heeft gemaakt op hun levens als zij op dat van haar.

Mary

MaryMary is in Zuid-Afrika opgegroeid, omringd door veel mooie talen en culturen. Hierdoor is zij overtuigd geraakt van het belang van communicatie en daarom is zij talen gaan doceren.  

Ze heeft al meer dan 30 jaar Engelse les gegeven aan volwassenen in zowel in Nederland als Italië. Het geeft haar veel voldoening als haar cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. Ze vindt het ook leuk om cursisten te helpen met presentaties en met de voorbereiding voor het IELTS-examen. Afgestudeerd in Europese Culturele Studies en met jarenlange leservaring, is Mary in staat om altijd weer een ‘personal touch’ te geven aan haar lessen. 

Alessandra

AlessandraOorspronkelijk komt Alessandra uit de Filippijnen. Ze heeft haar Bachelors Engels behaald aan de ‘University of the Philippines’. Aan de ‘New York University’ heeft ze een Mastersstudie in ‘Creative Writing’ afgerond. Verder is ze een CELTA-gekwalificeerde ESL docent van het Bell College, Cambridge, U.K. 

Ook heeft ze een dichtbundel uitgebracht over haar reizen en haar verblijf in Schotland (Tapsalteerie in 2016). Ze heeft literatuur - en schrijfonderwijs gegeven aan de ‘University of the Philippines’ en poëzie gedoceerd aan de ‘New York University. Bovendien gaf ze Engelse les in een talenschool in Milaan. Haar liefde voor taal, literatuur en culturele diversiteit doet haar geloven dat het leslokaal één van de beste plekken ter wereld is. 

Nicola

NicolaNicola geeft lessen zowel privé - als groepslessen Zakelijk Engels aan professionals die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. Ook is ze gespecialiseerd in schrijfonderwijs voor academici en zakenmensen.  Ze is in Engeland geboren en heeft ruime ervaring als business-IT professional.  

Hierdoor heeft ze veel kennis van productiebedrijven, de onderwijssector, de olie-en gasindustrie, de gezondheidszorg, verzekeringen en de financiële wereld, alsmede de kunstsector.  Haar praktische kennis stelt haar in staat om het standaard lesmateriaal tot leven te brengen en de lessen zo aan te passen aan de individuele cursist, of het nu gaat om een betere presentatie te geven of specifiek vocabulaire te gebruiken. Ze maakt hierbij graag gebruik van TED Talks. Haar specialisaties is o.a. examenvoorbereiding academisch Engels (Cambridge and IELTS).  

Reactions from our students

 • Voor mijn masteropleiding die ik na de zomer ga volgen in de VS moest ik een Toefl test doen. Vanaf het eerste gesprek met de begeleider stelde ze me gerust omdat ze me precies wist te vertellen hoeveel punten per onderdeel ik moest halen. De sessies waren intensief, de juiste technieken werden mij aangeleerd. M'n begeleider heeft veel ervaring op het gebied van Engelse testen. Ze wist de stof op een gemoedelijke manier over te brengen dat sprak mij enorm aan. Ik heb mijn Toefl score in korte tijd met 30 punten verhoogd. De aangeleerde technieken waren niet alleen van toepassing op de Toefl maar zullen ook in mijn verdere studie gebruikt worden.

  Paul Leeflang, student

 • My experience with Kickstart has been highly beneficial in both developing language skills and improving my knowledge of the Dutch culture. Josien's support is always spot on and very intuitive in relation to personal circumstances. She spends a lot more than the official time allocated to really get to know her clients and her approach is customised accordingly. She was recommended to me by other Shell colleagues who expressed the same sentiment and I was fortunate enough to benefit from this during the time I spent with her. 

  Vennasa van de Ven, Migration Manager working at Shell 

 • Entering the Kickstart school premises alone gives you a push of energy and the commitment this will help to create is hardly unmatched in any other language school. The methodology and the approach used in the lessons also helps smoothly unlock the secrets of everyday Dutch. Kickstart School has helped me get in touch with the 'undutchable' culture of the Netherlands and its people. The individual language training I could experience at Kickstart School has been one of the best educational experiences I could have in Europe.

  Alessandro d'Addario, European Law Enforcement 

 • I really enjoyed my English lessons with the Kickstart School. The teacher was professional and really knew the subject. The way they teach is also great! The classes are presented in a clear and professional manner and the online exercises completed at home are very helpful. The teacher always provided useful feedback. It's a great experience to join a Kickstart course with such a friendly atmosphere of students and teachers. 

  Beatriz Pedroche, Spain 

 • Kickstart has been the ideal place for me to learn. The teachers are very helpful and friendly and have always gone the "extra mile" to help me learn in a positive way. Their teaching is practical with elements that can immediately be applied to everyday living situations. Included in the lessons are cultural aspects of living in the Netherlands that make learning Dutch dynamic and fun; you learn the language and about the place and the people! The teachers took an active interest in my progress and provided valuable customized sessions that maintained my strengths and developed my weaknesses; all in a patient, fun and friendly style.

  Graeme Ting, dentist from New Zealand 

 • My first contact with Kickstart School was after 1 month of living in The Netherlands, when I started to study Dutch. At the time I didn’t have any knowledge of the language, but with their courses organized by levels I developed important language skills and learned about the Dutch culture. They all do a great job at Kickstart because their motto it’s not just a motto – they are really pleased to teach you. You learn a language in a friendly atmosphere, make new friends from all over the world, and all in a cosy building right in the heart of The Hague.

  Anca Boros, mathematics and physics teacher from Romania 

 • During my time with Kickstart I have learned a lot and gained confidence. I was always challenged by the interesting assignments, but never too much. I have really enjoyed the classes!

  Sabine de Bruijn, Ministry of Social Affairs and Employment of the Kingdom of the Netherlands 

Kickstart blog

 • Five Tips for Surviving the Dutch Weather

  Five Tips for Surviving the Dutch Weather   It’s no secret that Dutch weather can be erratic but nothing quite prepares you for it. I still remember the first time I saw a weather forecast on the morning news – I was shocked to see 4 different icons in one day – sun, rain, clouds and […]

  more

Laatste nieuws

 • DSC_0613

  NIEUW – Cursussen Chinees

  We willen je graag informeren dat we nu cursussen Chinees aanbieden op verschillende niveaus. Vanaf september 2019 wordt de cursus Communicating in Chinese Level I gegeven. Dit is een introductiecursus die erop gericht is om cursisten de taalvaardigheid voor alledaagse situaties in het Mandarijn bij te brengen.   De cursus wordt in het Engels gegeven en is geschikt...

  more.