Leer onze gastdocenten beter kennen

Onze docenten zijn allen ‘native speakers’ en vormen een hecht team. Ze hebben veel werkervaring en uiteenlopende achtergronden. Leer ze hier wat beter kennen...

Paul
Paul
Docent Nederlands
Het fascineert me om cursisten te ontmoeten en met hen te werken in een informele leeromgeving.
Sandra
Sandra
Docent Nederlands
Als een kind geboren uit twee culturen merkte ik hoe belangrijk taal is in communicatie met anderen. Het was de aanzet om een vreemde taal te gaan studeren. Al tijdens mijn studie Sinologie gaf ik ernaast les. Dat beviel zo goed dat ik na wat omzwervingen, toch weer koos om als docent te gaan werken. Ik hou er van om mijn cursisten de ins en outs van een taal te leren. Daarnaast vind ik de culturele interactie met de cursisten zeer interessant. Ook bij de Kickstart cursussen Chinees ben ik vanwege mijn achtergrond intensief betrokken. Bezig zijn met taal is het leukste wat er is!
Natalie
Natalie
Docent Nederlands
Na mijn studie Nederlands aan de universiteit Leiden en communicatiewetenschap in Utrecht en München ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur en woordvoerder. Dat heb ik met veel plezier ruim 25 jaar gedaan voor bedrijven en overheden. In 2017 heb ik de overstap naar het onderwijs gezet. Op de Haagse Hogeschool heb ik zakelijk schrijven gedoceerd. In die periode ben ik ook aan de slag gegaan als docent Nederlands voor anderstaligen; daar bleek mijn hart te liggen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen hun taalvaardigheid ontwikkelen en verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. Daarmee kan ik bijdragen aan een fijne tijd in Nederland.
Letty
Letty
Docent Nederlands
Nederlandse les geven aan expats en internationale studenten vind ik heel leuk, ik krijg daar energie van. Mijn pedagogische achtergrond helpt mij hierbij. Als expat heb ik in verschillende landen gewoond en op verschillende taleninstituten lesgegeven zowel aan privé-studenten als aan groepen. Mijn ervaring is dat je door de taal te leren je ook de cultuur van het land beter leert begrijpen en je je sneller kunt aanpassen én leuke en interessante contacten kunt opbouwen.
Mariette
Mariette
Docent Nederlands
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik lange tijd in de Verenigde Staten en Zuid Amerika (Colombia) gewoond. Ik weet uit ervaring wat een verrijking het is om in een internationale omgeving te kunnen communiceren in verschillende talen. Door je in de taal te verdiepen voel je je sneller thuis in een andere cultuur, leer je gemakkelijker mensen kennen en elkaars leefwereld beter begrijpen. Na mijn afstuderen heb ik lange tijd in uiteenlopende marketing-en communicatiefuncties in het bedrijfsleven gewerkt alvorens ik besloot me volledig toe te leggen op taalonderwijs, wat nu echt mijn passie is.
Maarten
Maarten
Docent Nederlands
Een taal leren heeft alles te maken met energie en motivatie. Die ontstaan door mensen nieuwsgierig te maken en dat probeer ik te bereiken bij mijn cursisten. Fouten maken hoort bij het leerproces. Daarnaast moet er ook in de les gelachen worden. En de Nederlandse cultuur biedt genoeg stof om grappen over te maken. Na mijn opleiding tot bedrijfsopleider ben ik als docent bij een aantal internationale callcenters aan de slag gegaan. Ik heb ook presentatie- en sollicitatietrainingen verzorgd, zowel op het gebied van mondelinge als schriftelijke vaardigheden Samenwerken binnen een grote diversiteit aan mensen is mij daarom niet vreemd.
Jeannine
Jeannine
Docent Nederlands
Ik heb Frans gestudeerd aan de universiteit in Leiden en ben daarna begonnen als docent op de middelbare school. Mijn beroep en hobby heb ik op veel plaatsen in de wereld kunnen uitoefenen. Ik houd van de Franse taal, maar wil ook graag aan buitenlanders die in Nederland wonen mijn moedertaal, het Nederlands, leren. Wil je de cultuur en gewoontes van een land goed leren kennen, dan is de taal onmisbaar. Een taal kan individueel worden aangeleerd, maar in een groep met cursisten van verschillende nationaliteiten leer je meer; niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.
Kathleen
Kathleen
Docent Nederlands
Ik heb Nederlands, Engels en Russisch gestudeerd. Vervolgens heb ik 15 jaar in Rusland en de Verenigde Staten gewoond en weet dus uit de praktijk dat het belangrijk is om de taal van het land te leren en ook hoe je dat moet aanpakken. Ik vind het ontzettend leuk om les te geven en probeer vooral om gecompliceerde grammaticale onderwerpen op een gemakkelijke en begrijpelijke manier over te brengen.
Sanne
Sanne
Docent Nederlands
Mijn naam is Sanne en ik heb een Master in Nederlandse Taal en Letterkunde van de Universiteit Utrecht. Na jaren in het buitenland gewoond te hebben als kind en als volwassene, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de taal te beheersen van het land waar je woont. Ik begeleid dan ook met veel plezier onze internationale cursisten bij het ontdekken van onze taal en cultuur en vind het ontzettend leuk om op mijn beurt meer te weten te komen over de achtergrond en geboortelanden van onze cursisten.
Christine
Christine
Docent Nederlands
Na een aantal jaren Frans gestudeerd te hebben en na een verblijf in Parijs, heb ik een periode voor de KLM gewerkt. Ik heb veel gereisd en gezien van de wereld en uit ervaring weet ik dus hoe belangrijk en ook hoe leuk het is om de taal van het land te spreken. Het is – volgens mij- essentieel voor het ‘je echt thuis kunnen voelen’ op een plek. Zelfs na ruim 10 jaar, geeft het lesgeven bij Kickstart School me veel voldoening en ik geniet ervan als cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. De lessen aan een kleine groep mensen uit allerlei windstreken, is elke keer weer een positieve ervaring, voor zowel mijzelf als de cursisten.
Margreet
Margreet
Docent Nederlands
Nadat ik jarenlang in het middelbaar onderwijs had gewerkt, heb ik me gespecialiseerd in het geven van Nederlands als tweede taal. Zelf heb ik ook een periode in het buitenland gewoond en weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de taal te spreken van het land waar je komt te wonen. Vanwege de grote motivatie van mijn cursisten, geeft het lesgeven aan Kickstart School cursisten mij veel voldoening. Ik vind het leuk om de taallessen af te wisselen met het overbrengen van feitjes en weetjes over Nederland. Mensen op weg helpen in de Nederlandse samenleving vind ik echt leuk om te doen.
Diane
Diane
Docent Nederlands
Op dit moment ben ik een full time docente Nederlands. Daarvoor heb ik Franse lessen gegeven. Vanwege de grote vraag naar Nederlandse lessen heb ik de overstap gemaakt en nog steeds geniet ik er volop van. Alhoewel ik het een uitdagende taak vind, houd ik er van om grote groepen les te geven vanwege de groepsdynamica. Het combineren van de aandacht voor het individu met het leiden van de hele groep vind ik leuk om te doen. Ik ben een creatieve en innovatieve docent en vul zo nodig het bestaande lesmateriaal aan met eigen opdrachten.
Jacqueline
Jacqueline
Docent Nederlands
Jarenlang heb ikzelf als expat in het buitenland gewoond en weet precies hoe leuk het is om met nieuwe culturen kennis te maken en de taal daarvan te leren. Het kunnen spreken met de lokale bevolking in hun eigen taal, heb ik altijd als enorm verrijkend ervaren. In het buitenland heb ik ook al ervaring opgedaan met het geven van Nederlandse les. Ik vind het heel erg boeiend en interessant om cursisten van verschillende leeftijdsgroepen en van verschillende achtergronden in mijn klas te hebben. De cursisten ondersteunen in het proces en hen vooruit zien gaan in de taal en het bijbrengen van de cultuur, vind ik enorm leuk om te doen.
Eva
Eva
Docent Nederlands
Als moedertaalspreker sta je er niet altijd bij stil hoe rijk, beperkt, vreemd of bijzonder je eigen taal is. Dat geldt ook voor de cultuur waarin je bent opgegroeid. Maar in een NT2-klas merk je dat elke dag! De cursisten brengen ieder hun eigen kijk op Nederland en het Nederlands mee. Soms valt het niet mee om die voor hun nieuwe taal en cultuur te leren kennen. Ik vind het heerlijk dat ik ze kan helpen om onze taal en cultuur te begrijpen en zich daardoor wat meer thuis te voelen in Nederland.
Antonette
Antonette
Docent Nederlands
Na mijn studie communicatie ben ik mijn loopbaan begonnen in het bedrijfsleven. Hiernaast heb ik ook een lerarenopleiding gevolgd. Vanaf 2011 heb ik mijn passie gevonden in het onderwijs en werk ik met ontzettend veel plezier als docent NT2. Het uitleggen van grammatica vind ik het leukste om te doen. Ik vind het belangrijk de student enthousiast te maken (en te houden) voor de Nederlandse taal. Ik richt me niet alleen op wat de cursist nog moet leren maar focus graag op de dingen die al goed gaan.
Carine
Carine
Docent Nederlands
Na mijn Communicatiestudie in Utrecht, heb ik 20 jaar op dit gebied gewerkt. Een aantal jaar geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Na een studie aan de Pedagogisch Academie ben ik, na een korte ervaring in het basisonderwijs, terecht gekomen bij de Hogeschool Leiden. Daar werk ik inmiddels met veel plezier als Communicatie-docent/trainer. Daarnaast ben ik als NT2-docente aan de slag gegaan. Het lesgeven aan zowel volwassenen als kinderen op het gebied van NT2, geeft mij enorm veel voldoening. Met daadkracht en inlevingsvermogen probeer ik het beste in mensen naar boven te halen. De internationale omgeving waarin ik bij Kickstart School opereer, ervaar is als enorm verrijkend en inspirerend.
Mandy
Mandy
Docent Nederlands
Mijn naam is Mandy de Waal, NT2-docent sinds juli 2015. Van jongs af aan ben ik bezig met taal. Ik schreef (en schrijf) verhalen en hield (en houd) vakantiedagboeken bij. De master Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit paste daarom goed bij mij. Mijn werk is mijn passie. Ik vind het fijn om mensen op weg te helpen in onze maatschappij en ze de eigenaardigheden van onze taal te leren. In mijn lessen vind ik een goede energie en interactie belangrijk. Samen gaan we ervoor, voeren we interessante gesprekken en leren we van (en over) elkaar!
Brenda
Brenda
Docent Engels
Ik kom uit de Verenigde Staten en Engels is mijn moedertaal. Ik heb linguïstiek en pedagogiek aan de Universiteit van Arizona gestudeerd en een Master behaald in het lesgeven van Engels als tweede taal. Na Engeland, woon ik nu in Nederland en weet dus hoe het voelt te emigreren. Ik geef al zo’n 15 jaar les, op scholen voor volwassen, privétalenscholen en universiteiten. Ik ben gespecialiseerd in academisch schrijven en lezen en ben een IELTS examinator. Ik maak van het klaslokaal graag een plaats waar de studenten zich ontspannen en gesteund voelen, door de docent én door elkaar.
Katie
Katie
Docent Engels
Ik ben een CELTA-gekwalificeerde ESL-docent (English as a Second Language). Ik heb mijn passie voor talen ontdekt, toen ik op de middelbare school Frans ging leren. Daarna heb ik mijn Bachelors Frans behaald aan de universiteit van Lancaster. Vervolgens heb ik in zowel Zwitserland als Frankrijk gewoond. Na mijn baan aan de universiteit van Lancashire, ben ik in 2012 naar Nederland verhuisd, waar ik eerst als au pair werkte. Na het behalen van mijn CELTA-diploma, geef ik nu met veel plezier les aan cursisten met verschillende achtergronden en culturen, in de leeftijdscategorie van 5- 93 jaar oud. Mijn lessen probeer ik zo interactief en plezierig mogelijk te maken, zodat iedereen meedoet.
Jodi
Jodi
Docent Engels
Ik heb de afgelopen 9 jaar lesgegeven in Zuid-Afrika in Drama en Engels. Ik heb ervaring met verschillende leeftijdsgroepen, van basisschool tot middelbare school. Ik heb een passie voor literatuur en grammatica en geloof in een pragmatische, 'hands on'-benadering. Ik creëer graag een dynamische en boeiende leeromgeving die op meerdere leerstijlen afgestemd is. Ik denk dat mijn training in dyslexie-interventie en taalverwerving behulpzaam is bij het doceren van een tweede taal.
Mary
Mary
Docent Engels
Ik ben opgegroeid in Zuid-Afrika, omringd door mooie talen en culturen. Hierdoor ben ik overtuigd geraakt van het belang van communicatie en ben hierom talen gaan doceren. Ik heb al meer dan 30 jaar Engelse les gegeven aan volwassenen in Nederland en Italië. Het geeft mij voldoening als mijn cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. Ik vind het vooral leuk om cursisten te helpen met presentaties en de voorbereiding voor het IELTS-examen. Afgestudeerd in Europese Culturele Studies en met internationale ervaring, probeer ik altijd weer een ‘personal touch’ te geven aan mijn lessen.
Alessandra
Alessandra
Docent Engels
Ik kom oorspronkelijk uit de Filippijnen, waar ik mijn Bachelors Engels heb behaald. Mijn master in Creative Writing heb ik afgerond aan de universiteit van New York Ik ben een CELTA-gekwalificeerde ESL docent van het Bell College, Cambridge, U.K. In 2016 heb ik een dichtbundel In Transit uitgebracht. Aan de Universiteit van de Filippijnen heb ik literatuur- en schrijfonderwijs gegeven, poëzie gedoceerd aan de universiteit van New York en Engelse les gegeven in Milaan. Mijn liefde voor taal, literatuur en culturele diversiteit doen mij geloven dat het leslokaal één van de beste plekken ter wereld is.
Neeltje
Neeltje
Docent Nederlands
Ik geef al 35 jaar les in de Nederlandse taal. Eerst op een HAVO in Nederland, daarna op de Internationale en Engelse school in Porto, waar ik mijn studenten voorbereidde op allerlei examens. Ook daarbuiten gaf ik Nederlandse les. Hierbij kwam ik veel kinderen tegen met taalachterstanden en ik zag het als een uitdaging om de problemen in kaart te brengen en te proberen ze snel op te lossen. Ook heb ik veel ervaring met het geven van Nederlands via Skype aan academici over de hele wereld, die om professionele redenen perfect Nederlands moeten leren. Een goed begrip van de grammaticaregels geeft veel zelfvertrouwen, ook in het mondelinge taalgebruik.
Julie
Julie
Docent Engels
Mijn moedertaal is Engels en ik kom uit Engeland maar woon nu al bijna 15 jaar in Nederland en geeft al meer dan 8 jaar Engelse les. Ik heb een zakelijke achtergrond die begon bij de UK National Health Service. Daarna specialiseerde ik me in Informatie Management en Technologie en werkte ik voor verschillende IT Health bedrijven in een ontwerpersrol en later in een verkoop- en marketingrol. Ik gebruik nu al deze ervaring om Business English cursussen voor professionals hier in Nederland te ontwikkelen en te geven. Ik houd ervan professionals te helpen met het verbeteren van hun Engels, zodat zij met meer zelfvertrouwen op een effectieve wijze in een internationale omgeving kunnen werken.
Shashi
Shashi
Docent Engels
Ik heb General English, Business English, University Preparation lessen, Specialized Interest lessen, IELTS en TOEFL voorbereidingslessen gegeven. Daarnaast ben ik examinator geweest voor Cambridge en BULATS (Business Language Testing Service) examens. Ik heb lesgegeven voor de British Council en andere talencentra in Bangkok, Caracas, Ankara, Ho Chi Minh Stad en New York. Deze ervaringen hebben mij geleerd welke problemen culturele verschillen in een klaslokaal kunnen veroorzaken en hoe daarmee om te gaan. Ten slotte vind ik het belangrijk om mijn cursisten te betrekken bij de les en hun het plezier van Engels leren bij te brengen.
Richard
Richard
Docent Engels
Ik ben in 2014 naar Den Haag verhuisd, nadat ik 30 jaar als accountant in ‘The City’ heb gewerkt. Daarvan heb ik 6 jaar bij het vooraanstaande accountantskantoor PWC doorgebracht, gevolgd door banen bij de twee meest prestigieuze commerciële advocatenkantoren in Londen. Na mijn verhuizing naar Nederland heb ik de CELT- opleiding met succes afgerond. Op dit moment geef ik les in algemeen en zakelijk Engels, waarbij ik mijn jarenlange ervaring in het taalgebruik in een zakelijke omgeving goed kan benutten. Naar mijn idee verschilt het uitleggen van complexe belastingconstructies aan advocaten niet veel van het overbrengen van Engelse grammatica!
Luke
Luke
Docent Engels
Ik ben een gecertificeerde ESL-docent, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ik heb de afgelopen 15 jaar in het buitenland gewoond en heb Engels als tweede (derde en vierde) taal onderwezen in Singapore, Duitsland, Turkije en nu Nederland. Ik gebruik mijn universitaire achtergrond in het Engels en taalkunde, samen met mijn vorige carrière als banketbakker om goede contacten te leggen in de klas. Of het nu om zakelijk Engels of testvoorbereiding zoals IELTS of TOEFL gaat, of een communicatiecursus gaat, mijn focus ligt altijd op het aanpassen van de les om ervoor te zorgen dat cursisten hun persoonlijke doelen bereiken.
Shirley
Shirley
Docent Chinees
Sinds 2008 werk ik als docent Chinees, nadat ik in China een mastergraad in het doceren van Chinees als tweede taal had behaald. Eerst heb ik in China aan twee internationale scholen les gegeven, vervolgens gaf ik Chinese les in Zuid-Korea en nu in Nederland. Ik heb cursussen gegeven op elk niveau, maar ook voorbereidingscursussen op testen en cursussen over de Chinese cultuur. Met al deze ervaring weet ik tegen welke problemen de cursisten kunnen oplopen en hoe ik door het gebruik van verschillende lesstijlen betere resultaten kan behalen. Ik wil graag dat mijn cursisten op een zo eenvoudig en prettig mogelijke manier Chinees leren.
Xiyu
Xiyu
Docent Chinees
Ik ben geboren in China en tijdens mijn studie aan de universiteit gaf ik parttime Chinese les. In 2012 ben ik naar Nederland gekomen om aan de universiteit van Leiden mijn masters in kunstgeschiedenis te halen. Ik geef al meer dan 4 jaar les aan de Chinese School in Delft en heb het eerstegraads diploma voor het geven van Chinees als tweede taal behaald. Nu ben ik moeder van twee jonge kinderen en werk fulltime op het gebied van de sociale media. In mijn drukke leven ervaar ik het lesgeven als heel plezierig en ontspannend. Ik vind het fijn om mijn mooie cultuur en taal te delen.
Dorine
Dorine
Docent Nederlands
Na mijn studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Nijmeegse universiteit ben ik het onderwijs in gegaan. Sindsdien heb ik voornamelijk voor de klas gestaan op middelbare scholen. Ik heb ook enkele jaren in Brussel gewoond en daar heb ik Nederlandse les gegeven aan Walen en tolken van het Europees parlement. Dit vond ik erg leuk werk: volwassenen wegwijs maken in het Nederlands en met mensen uit andere culturen praten over (de bijzonderheden van) onze taal. Ik ben gestopt met mijn baan in het voortgezet onderwijs en ben nu weer met veel plezier aan de slag gegaan met het doceren van Nederlands als tweede taal.
Joke B
Joke B
Docent Nederlands
Mijn naam is Joke (de beste naam in een internationale gemeenschap) en ik hou van talen! Het contact met mensen uit verschillende landen geeft mij ook energie. Het combineren van deze twee heeft me gebracht waar ik nu ben. Ik vind het heerlijk om cursisten te helpen zich uit te drukken in hun nieuwe taal en ik word er blij van hun zelfvertrouwen te zien groeien. Ook vind ik het leuk om de verhalen te horen over de achtergrond van de studenten, wat hen hier heeft gebracht en wat ze meemaken in dit kleine landje. Ik weet uit ervaring dat het spreken van de lokale taal , soms een hele uitdaging, je leven positief verandert en de moeite waard is.
Paul A
Paul A
Docent Nederlands
Waarom ben je leraar Nederlands geworden? Deze vraag is mij vaak gesteld. Het antwoord is simpel. Ik wil mensen graag iets leren! Dat doe ik op een persoonlijke manier. Ik wil je graag inspireren om iets nieuws te leren. Leren is een beleving, leren is leuk. Wanneer je les van mij krijgt, ga je iets meemaken! Je gaat de Nederlandse taal leren, je gaat de Nederlandse taal begrijpen, je gaat de Nederlandse taal gebruiken. Ik leer je hoe je van de Nederlandse taal en de cultuur kunt genieten. Elke les is een feest! Je bent van harte welkom!
Evelien P
Evelien P
Docent Nederlands
Hallo, ik ben Evelien Porracchio; dochter van een Nederlandse moeder en van een Italiaanse vader. Talen speelden en spelen nog steeds een grote rol in mijn leven. Een taal die je niet begrijpt of spreekt, voelt als een barrière. Ik heb zelf ondervonden hoe lastig het kan zijn je een beetje verstaanbaar te maken in een andere taal dan je moedertaal / moedertalen. Als het dan eenmaal lukt, voelt het goed; je voelt je verbonden met de mensen om je heen; je maakt contact! Sinds 1997 geef ik met plezier lessen Nederlands en Italiaans op alle niveaus. Mijn drijfveer is de voldoening die ik ervaar als cursisten hun leerdoelen bereiken!
Evelien V
Evelien V
Docent Nederlands
Mijn grootouders waren allebei docent Frans, dus misschien is mijn passie voor talen wel genetisch bepaald? Na mijn studie Frans in Leiden ben ik uiteindelijk gaan werken als docent Frans en Nederlands. Niets leuker dan gemotiveerde cursisten met allerlei verschillende achtergronden wegwijs te maken in een taal, de tips & trics uit te leggen en in te gaan op de culturele aspecten. Hoewel Nederlands echt geen makkelijke taal is, is het leuk om te zien dat de cursisten, jong of oud, via groeps- of privéles, de basis van onze mooie taal onder de knie krijgen en met steeds meer zefvertrouwen de taal gaan gebruiken in de dagelijkse communicatie.
All Docenten Nederlands Docenten Engels Docenten Chinees