Leer onze gastdocenten beter kennen

Onze docenten zijn allen ‘native speakers’ en vormen een hecht team. Ze hebben veel werkervaring en uiteenlopende achtergronden. Leer ze hier wat beter kennen...

ChiMei
ChiMei
Docent Nederlands
Mijn naam is ChiMei, geboren en getogen in Nederland, docent Nederlands sinds 2014 en enthousiast om je onze taal te laten waarderen. Ik heb mijn exotische uiterlijk van mijn Chinese ouders (Hong Kong). Mijn lessen zijn actief, gericht op conversatie en er wordt altijd veel gelachen. Als je speciale interesse hebt in grammatica, zul je van me houden als je docent. Naast Nederlands spreek ik Engels, Kantonees Chinees, een beetje Mandarijn en Spaans, maar in de les spreek ik liever Nederlands.
Paul
Paul
Docent Nederlands
Het fascineert me om cursisten te ontmoeten en met hen te werken in een informele leeromgeving.
Sandra
Sandra
Docent Nederlands
Als een kind geboren uit twee culturen merkte ik hoe belangrijk taal is in communicatie met anderen. Het was de aanzet om een vreemde taal te gaan studeren. Al tijdens mijn studie Sinologie gaf ik ernaast les. Dat beviel zo goed dat ik na wat omzwervingen, toch weer koos om als docent te gaan werken. Ik hou er van om mijn cursisten de ins en outs van een taal te leren. Daarnaast vind ik de culturele interactie met de cursisten zeer interessant. Ook bij de Kickstart cursussen Chinees ben ik vanwege mijn achtergrond intensief betrokken. Bezig zijn met taal is het leukste wat er is!
Ruth
Ruth
Docent Nederlands
Mijn weg naar het NT2 onderwijs kende een aantal omwegen. Ooit koos ik namelijk voor de studie Frans. Omdat ik na mijn studie ben gaan tolken, kreeg ik steeds meer te maken met de kenmerken van het Nederlands en dat vond ik eigenlijk nóg veel leuker. Toen ik in het buitenland woonde, ben ik gaan lesgeven. Allereerst aan kinderen en later ook aan volwassenen. In mijn les zit je niet de hele tijd op je stoel. Ik gebruik veel actieve vormen en creatief materiaal zoals muziek, gedichten, filmpjes en schilderijen. Veel mensen houden van grammatica en structuur, maar uiteindelijk gaat het bij taal om communicatie. En dat wil ik je graag leren!
Natalie
Natalie
Docent Nederlands
Na mijn studie Nederlands aan de universiteit Leiden en communicatiewetenschap in Utrecht en München ben ik aan de slag gegaan als communicatieadviseur en woordvoerder. Dat heb ik met veel plezier ruim 25 jaar gedaan voor bedrijven en overheden. In 2017 heb ik de overstap naar het onderwijs gezet. Op de Haagse Hogeschool heb ik zakelijk schrijven gedoceerd. In die periode ben ik ook aan de slag gegaan als docent Nederlands voor anderstaligen; daar bleek mijn hart te liggen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen hun taalvaardigheid ontwikkelen en verbeteren en hun zelfvertrouwen vergroten. Daarmee kan ik bijdragen aan een fijne tijd in Nederland.
Letty
Letty
Docent Nederlands
Nederlandse les geven aan expats en internationale studenten vind ik heel leuk, ik krijg daar energie van. Mijn pedagogische achtergrond helpt mij hierbij. Als expat heb ik in verschillende landen gewoond en op verschillende taleninstituten lesgegeven zowel aan privé-studenten als aan groepen. Mijn ervaring is dat je door de taal te leren je ook de cultuur van het land beter leert begrijpen en je je sneller kunt aanpassen én leuke en interessante contacten kunt opbouwen.
Inger
Inger
Docent Nederlands
Tijdens mijn studie Nederlands ging ik al op mijn fiets naar bedrijven toe om les te geven. Na mijn studie heb ik in de bedrijfs- en overheidscommunicatie gewerkt, maar tijdens mijn verblijf in het buitenland kwam het lesgeven weer op mijn pad. Bij terugkomst in Nederland heb ik aan de Vrije Universiteit mijn NT2-diploma voor docenten behaald. Het leren van een taal vind ik een boeiend proces. Ik wil hierbij altijd graag helpen. En Kickstart School biedt volgens mij de juiste aanpak en materialen om tot een goed resultaat te komen.
Mariette
Mariette
Docent Nederlands
Tijdens mijn rechtenstudie heb ik lange tijd in de Verenigde Staten en Zuid Amerika (Colombia) gewoond. Ik weet uit ervaring wat een verrijking het is om in een internationale omgeving te kunnen communiceren in verschillende talen. Door je in de taal te verdiepen voel je je sneller thuis in een andere cultuur, leer je gemakkelijker mensen kennen en elkaars leefwereld beter begrijpen. Na mijn afstuderen heb ik lange tijd in uiteenlopende marketing-en communicatiefuncties in het bedrijfsleven gewerkt alvorens ik besloot me volledig toe te leggen op taalonderwijs, wat nu echt mijn passie is.
Maarten
Maarten
Docent Nederlands
Een taal leren heeft alles te maken met energie en motivatie. Die ontstaan door mensen nieuwsgierig te maken en dat probeer ik te bereiken bij mijn cursisten. Fouten maken hoort bij het leerproces. Daarnaast moet er ook in de les gelachen worden. En de Nederlandse cultuur biedt genoeg stof om grappen over te maken. Na mijn opleiding tot bedrijfsopleider ben ik als docent bij een aantal internationale callcenters aan de slag gegaan. Ik heb ook presentatie- en sollicitatietrainingen verzorgd, zowel op het gebied van mondelinge als schriftelijke vaardigheden Samenwerken binnen een grote diversiteit aan mensen is mij daarom niet vreemd.
Jeannine
Jeannine
Docent Nederlands
Ik heb Frans gestudeerd aan de universiteit in Leiden en ben daarna begonnen als docent op de middelbare school. Mijn beroep en hobby heb ik op veel plaatsen in de wereld kunnen uitoefenen. Ik houd van de Franse taal, maar wil ook graag aan buitenlanders die in Nederland wonen mijn moedertaal, het Nederlands, leren. Wil je de cultuur en gewoontes van een land goed leren kennen, dan is de taal onmisbaar. Een taal kan individueel worden aangeleerd, maar in een groep met cursisten van verschillende nationaliteiten leer je meer; niet alleen van de docent, maar ook van elkaar.
Odette
Odette
Docent Nederlands
Talen hebben mij altijd geboeid; op school heb ik Engels, Duits en Frans geleerd en daarna aan de universiteit Spaans gestudeerd. Toen ik expat was in het Verre Oosten, heb ik Spaanse les gegeven. Terug in Nederland heb ik naast het moederschap interessante parttime banen gehad; het meest recent heb ik acht jaar lang met jonge mensen samengewerkt in de evenementenbranche, waarbij ik mijn gevolgde coachopleiding goed in praktijk kon brengen. Nu werk ik als docent op Kickstart School. Ik vind het erg leuk om expats, jong en oud, de fijne kneepjes van het Nederlands bij te brengen.
Erica
Erica
Docent Nederlands
In de medische en artistieke sector heb ik veel leservaring opgedaan en vervolgens heb ik me laten omgescholen tot docent NT2. Talen heb ik altijd erg interessant gevonden en ik spreek er zelf ook een aantal. Ook het expatleven heb ik een paar keer aan den lijve ervaren, dus ik begrijp de wil en de noodzaak om de taal van het land waar je woont te leren. Ik geniet van het moment dat de cursisten voor het eerst Nederlands gaan spreken. Cultuuruitwisseling vind ik een leuk aspect van het lesgeven. Ik probeer de lessen zo gevarieerd mogelijk te maken.
Kathleen
Kathleen
Docent Nederlands
Ik heb Nederlands, Engels en Russisch gestudeerd. Vervolgens heb ik 15 jaar in Rusland en de Verenigde Staten gewoond en weet dus uit de praktijk dat het belangrijk is om de taal van het land te leren en ook hoe je dat moet aanpakken. Ik vind het ontzettend leuk om les te geven en probeer vooral om gecompliceerde grammaticale onderwerpen op een gemakkelijke en begrijpelijke manier over te brengen.
Sanne
Sanne
Docent Nederlands
Mijn naam is Sanne en ik heb een Master in Nederlandse Taal en Letterkunde van de Universiteit Utrecht. Na jaren in het buitenland gewoond te hebben als kind en als volwassene, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de taal te beheersen van het land waar je woont. Ik begeleid dan ook met veel plezier onze internationale cursisten bij het ontdekken van onze taal en cultuur en vind het ontzettend leuk om op mijn beurt meer te weten te komen over de achtergrond en geboortelanden van onze cursisten.
Christine
Christine
Docent Nederlands
Na een aantal jaren Frans gestudeerd te hebben en na een verblijf in Parijs, heb ik een periode voor de KLM gewerkt. Ik heb veel gereisd en gezien van de wereld en uit ervaring weet ik dus hoe belangrijk en ook hoe leuk het is om de taal van het land te spreken. Het is – volgens mij- essentieel voor het ‘je echt thuis kunnen voelen’ op een plek. Zelfs na ruim 10 jaar, geeft het lesgeven bij Kickstart School me veel voldoening en ik geniet ervan als cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. De lessen aan een kleine groep mensen uit allerlei windstreken, is elke keer weer een positieve ervaring, voor zowel mijzelf als de cursisten.
Margreet
Margreet
Docent Nederlands
Nadat ik jarenlang in het middelbaar onderwijs had gewerkt, heb ik me gespecialiseerd in het geven van Nederlands als tweede taal. Zelf heb ik ook een periode in het buitenland gewoond en weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om de taal te spreken van het land waar je komt te wonen. Vanwege de grote motivatie van mijn cursisten, geeft het lesgeven aan Kickstart School cursisten mij veel voldoening. Ik vind het leuk om de taallessen af te wisselen met het overbrengen van feitjes en weetjes over Nederland. Mensen op weg helpen in de Nederlandse samenleving vind ik echt leuk om te doen.
Diane
Diane
Docent Nederlands
Op dit moment ben ik een full time docente Nederlands. Daarvoor heb ik Franse lessen gegeven. Vanwege de grote vraag naar Nederlandse lessen heb ik de overstap gemaakt en nog steeds geniet ik er volop van. Alhoewel ik het een uitdagende taak vind, houd ik er van om grote groepen les te geven vanwege de groepsdynamica. Het combineren van de aandacht voor het individu met het leiden van de hele groep vind ik leuk om te doen. Ik ben een creatieve en innovatieve docent en vul zo nodig het bestaande lesmateriaal aan met eigen opdrachten.
Jacqueline
Jacqueline
Docent Nederlands
Jarenlang heb ikzelf als expat in het buitenland gewoond en weet precies hoe leuk het is om met nieuwe culturen kennis te maken en de taal daarvan te leren. Het kunnen spreken met de lokale bevolking in hun eigen taal, heb ik altijd als enorm verrijkend ervaren. In het buitenland heb ik ook al ervaring opgedaan met het geven van Nederlandse les. Ik vind het heel erg boeiend en interessant om cursisten van verschillende leeftijdsgroepen en van verschillende achtergronden in mijn klas te hebben. De cursisten ondersteunen in het proces en hen vooruit zien gaan in de taal en het bijbrengen van de cultuur, vind ik enorm leuk om te doen.
Mariët
Mariët
Docent Nederlands
Ik heb Nederlandse taal, economie en rechten gestudeerd. Na een carrière zowel bij commerciële bedrijven als bij verschillende landelijke overheidsdiensten, besloten mijn man en op ons zeiljacht een tocht rond de wereld te maken. In 2010 vestigden wij ons opnieuw in Nederland. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het is (en hoe hulpeloos je je soms voelt) zonder kennis van de lokale taal. Ik geef nu met plezier en passie Nederlandse les aan mensen vanuit de hele wereld. Mijn doel is om cursisten te helpen zich meer thuis te voelen in Nederland.
Dieuwertje
Dieuwertje
Docent Nederlands
Al van jongs af aan heb ik veel gereisd en van de wereld mogen zien, waardoor ik een grote interesse voor taal en cultuur heb gekregen. De keuze voor taal- en cultuurstudies in Utrecht was dan ook een logische stap. Ook onderwijs - in de breedste zin van het woord - heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Toen ik tijdens mijn master kennismaakte met Nederlands voor anderstaligen, ging er een wereld voor me open. Ik kon mijn moedertaal als vreemde taal geven! In 2012 begon ik op mijn eerste school en door de jaren heen is mijn passie voor het vak alleen maar gegroeid. Eind 2019 heb ik me als freelancer aangesloten bij het team van Kickstart School en zet ik mijn missie om het leren van de Nederlandse taal en cultuur zo leuk mogelijk te maken, met veel plezier voort.
Eva
Eva
Docent Nederlands
Als moedertaalspreker sta je er niet altijd bij stil hoe rijk, beperkt, vreemd of bijzonder je eigen taal is. Dat geldt ook voor de cultuur waarin je bent opgegroeid. Maar in een NT2-klas merk je dat elke dag! De cursisten brengen ieder hun eigen kijk op Nederland en het Nederlands mee. Soms valt het niet mee om die voor hun nieuwe taal en cultuur te leren kennen. Ik vind het heerlijk dat ik ze kan helpen om onze taal en cultuur te begrijpen en zich daardoor wat meer thuis te voelen in Nederland.
Pascale
Pascale
Docent Nederlands
Waarom zou je Nederlands leren, iedereen spreekt hier Engels? Misschien vraag je je dat af als je net naar Nederland bent verhuisd. Maar als je de taal leert, begrijp je de cultuur beter. Je voelt je meer thuis in je nieuwe land. Je begrijpt wat mensen zeggen bij de kassa in de supermarkt, of in de bus, op een verjaardagsfeestje, of als de trein vertraging heeft. Er gaat een wereld voor je open, je staat niet aan de zijlijn. Ik vind het als docent Nederlands leuk om te zien hoe blij mensen worden als ze meer en meer begrijpen van dit land en de cultuur door de taal te leren. En dat leren kun je heel leuk maken, bijvoorbeeld met taalspelletjes en allerlei actieve werkvormen. Ik houd van een levendige les waar ruimte is voor lol en gezelligheid (een echt Nederlands begrip!). Als we het leuk hebben samen, kunnen we veel bereiken!
Antonette
Antonette
Docent Nederlands
Na mijn studie communicatie ben ik mijn loopbaan begonnen in het bedrijfsleven. Hiernaast heb ik ook een lerarenopleiding gevolgd. Vanaf 2011 heb ik mijn passie gevonden in het onderwijs en werk ik met ontzettend veel plezier als docent NT2. Het uitleggen van grammatica vind ik het leukste om te doen. Ik vind het belangrijk de student enthousiast te maken (en te houden) voor de Nederlandse taal. Ik richt me niet alleen op wat de cursist nog moet leren maar focus graag op de dingen die al goed gaan.
Carine
Carine
Docent Nederlands
Na mijn Communicatiestudie in Utrecht, heb ik 20 jaar op dit gebied gewerkt. Een aantal jaar geleden ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan. Na een studie aan de Pedagogisch Academie ben ik gaan werken in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik als NT2-docente aan de slag gegaan. Het lesgeven aan zowel volwassenen als kinderen op het gebied van NT2 geeft mij enorm veel voldoening. Met daadkracht en inlevingsvermogen probeer ik het beste in mensen naar boven te halen. De internationale omgeving waarin ik bij Kickstart School opereer, ervaar is als enorm verrijkend en inspirerend.
Mandy
Mandy
Docent Nederlands
Mijn naam is Mandy de Waal, NT2-docent sinds juli 2015. Van jongs af aan ben ik bezig met taal. Ik schreef (en schrijf) verhalen en hield (en houd) vakantiedagboeken bij. De master Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit paste daarom goed bij mij. Mijn werk is mijn passie. Ik vind het fijn om mensen op weg te helpen in onze maatschappij en ze de eigenaardigheden van onze taal te leren. In mijn lessen vind ik een goede energie en interactie belangrijk. Samen gaan we ervoor, voeren we interessante gesprekken en leren we van (en over) elkaar!
Brenda
Brenda
Docent Engels
Ik kom uit de Verenigde Staten en Engels is mijn moedertaal. Ik heb linguïstiek en pedagogiek aan de Universiteit van Arizona gestudeerd en een Master behaald in het lesgeven van Engels als tweede taal. Na Engeland, woon ik nu in Nederland en weet dus hoe het voelt te emigreren. Ik geef al zo’n 15 jaar les, op scholen voor volwassen, privétalenscholen en universiteiten. Ik ben gespecialiseerd in academisch schrijven en lezen en ben een IELTS examinator. Ik maak van het klaslokaal graag een plaats waar de studenten zich ontspannen en gesteund voelen, door de docent én door elkaar.
Katie
Katie
Docent Engels
Ik ben een CELTA-gekwalificeerde ESL-docent (English as a Second Language). Ik heb mijn passie voor talen ontdekt, toen ik op de middelbare school Frans ging leren. Daarna heb ik mijn Bachelors Frans behaald aan de universiteit van Lancaster. Vervolgens heb ik in zowel Zwitserland als Frankrijk gewoond. Na mijn baan aan de universiteit van Lancashire, ben ik in 2012 naar Nederland verhuisd, waar ik eerst als au pair werkte. Na het behalen van mijn CELTA-diploma, geef ik nu met veel plezier les aan cursisten met verschillende achtergronden en culturen, in de leeftijdscategorie van 5- 93 jaar oud. Mijn lessen probeer ik zo interactief en plezierig mogelijk te maken, zodat iedereen meedoet.
Jodi
Jodi
Docent Engels
Ik heb de afgelopen 9 jaar lesgegeven in Zuid-Afrika in Drama en Engels. Ik heb ervaring met verschillende leeftijdsgroepen, van basisschool tot middelbare school. Ik heb een passie voor literatuur en grammatica en geloof in een pragmatische, 'hands on'-benadering. Ik creëer graag een dynamische en boeiende leeromgeving die op meerdere leerstijlen afgestemd is. Ik denk dat mijn training in dyslexie-interventie en taalverwerving behulpzaam is bij het doceren van een tweede taal.
Mary
Mary
Docent Engels
Ik ben opgegroeid in Zuid-Afrika, omringd door mooie talen en culturen. Hierdoor ben ik overtuigd geraakt van het belang van communicatie en ben hierom talen gaan doceren. Ik heb al meer dan 30 jaar Engelse les gegeven aan volwassenen in Nederland en Italië. Het geeft mij voldoening als mijn cursisten vooruit gaan en meer zelfvertrouwen krijgen. Ik vind het vooral leuk om cursisten te helpen met presentaties en de voorbereiding voor het IELTS-examen. Afgestudeerd in Europese Culturele Studies en met internationale ervaring, probeer ik altijd weer een ‘personal touch’ te geven aan mijn lessen.
Alessandra
Alessandra
Docent Engels
Ik kom oorspronkelijk uit de Filippijnen, waar ik mijn Bachelors Engels heb behaald. Mijn master in Creative Writing heb ik afgerond aan de universiteit van New York Ik ben een CELTA-gekwalificeerde ESL docent van het Bell College, Cambridge, U.K. In 2016 heb ik een dichtbundel In Transit uitgebracht. Aan de Universiteit van de Filippijnen heb ik literatuur- en schrijfonderwijs gegeven, poëzie gedoceerd aan de universiteit van New York en Engelse les gegeven in Milaan. Mijn liefde voor taal, literatuur en culturele diversiteit doen mij geloven dat het leslokaal één van de beste plekken ter wereld is.
Nicola
Nicola
Docent Engels
Ik ben geboren in Engeland en geef Zakelijk Engels aan professionals. Ook ben ik gespecialiseerd in schrijfonderwijs voor academici en zakenmensen en voorbereiding op Cambridge en IELTS examens. Mijn ruime ervaring als business-IT professional heeft mij veel geleerd over allerlei sectoren. Dit stelt me in staat om het standaardlesmateriaal tot leven te brengen en de lessen aan te passen aan de individuele cursist, of het nu gaat om een betere presentatie te geven of specifiek vocabulaire te gebruiken. Ik maak hierbij graag gebruik van TED-Talks.
Nicky
Nicky
Docent Engels
Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring als docente Engels, drama en voordrachtskunst. Ik heb mijn graad in Zuid Afrika behaald waar ik zowel aan volwassenen als aan kinderen heb lesgegeven voordat ik als expat naar Tanzania, Rwanda en Cambodia ben verhuisd. Ook daar heb ik weer lesgegeven. Ik vind het enorm boeiend om les te geven aan mensen met uiteenlopende achtergronden. Mijn lessen zijn altijd levendig en de cursist wordt altijd uitgedaagd. Mijn hart ligt ook bij het helpen van mensen met hun uitspraak.
Julie
Julie
Docent Engels
Mijn moedertaal is Engels en ik kom uit Engeland maar woon nu al bijna 15 jaar in Nederland en geeft al meer dan 8 jaar Engelse les. Ik heb een zakelijke achtergrond die begon bij de UK National Health Service. Daarna specialiseerde ik me in Informatie Management en Technologie en werkte ik voor verschillende IT Health bedrijven in een ontwerpersrol en later in een verkoop- en marketingrol. Ik gebruik nu al deze ervaring om Business English cursussen voor professionals hier in Nederland te ontwikkelen en te geven. Ik houd ervan professionals te helpen met het verbeteren van hun Engels, zodat zij met meer zelfvertrouwen op een effectieve wijze in een internationale omgeving kunnen werken.
Shashi
Shashi
Docent Engels
Ik heb General English, Business English, University Preparation lessen, Specialized Interest lessen, IELTS en TOEFL voorbereidingslessen gegeven. Daarnaast ben ik examinator geweest voor Cambridge en BULATS (Business Language Testing Service) examens. Ik heb lesgegeven voor de British Council en andere talencentra in Bangkok, Caracas, Ankara, Ho Chi Minh Stad en New York. Deze ervaringen hebben mij geleerd welke problemen culturele verschillen in een klaslokaal kunnen veroorzaken en hoe daarmee om te gaan. Ten slotte vind ik het belangrijk om mijn cursisten te betrekken bij de les en hun het plezier van Engels leren bij te brengen.
Heather
Heather
Docent Engels
Ik heb aan de McGill Universiteit in Montreal Onderwijskunde gestudeerd met een specialisatie in ‘Engels als Tweede Taal onderwijs.’ Ik ben mijn loopbaan begonnen met taallessen aan studenten/immigranten die net in Canada waren aangekomen. In 2001 ben ik naar Frankrijk verhuisd waar ik ben doorgegaan met lesgeven, echter nu Zakelijk Engels. Ik heb een Masters graad in Internationale Betrekkingen in 2009 behaald. Ik heb ervaring opgedaan in het zakenleven en houd van reizen en van het ontdekken van nieuwe culturen. Ik streef ernaar deze opgedane ervaringen in te zetten tijdens mijn lessen en ik vind dat Engels leren praktijkgericht, interactief en vooral leuk moet zijn.
Richard
Richard
Docent Engels
Ik ben in 2014 naar Den Haag verhuisd, nadat ik 30 jaar als accountant in ‘The City’ heb gewerkt. Daarvan heb ik 6 jaar bij het vooraanstaande accountantskantoor PWC doorgebracht, gevolgd door banen bij de twee meest prestigieuze commerciële advocatenkantoren in Londen. Na mijn verhuizing naar Nederland heb ik de CELT- opleiding met succes afgerond. Op dit moment geef ik les in algemeen en zakelijk Engels, waarbij ik mijn jarenlange ervaring in het taalgebruik in een zakelijke omgeving goed kan benutten. Naar mijn idee verschilt het uitleggen van complexe belastingconstructies aan advocaten niet veel van het overbrengen van Engelse grammatica!
Luke
Luke
Docent Engels
Ik ben een gecertificeerde ESL-docent, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Ik heb de afgelopen 15 jaar in het buitenland gewoond en heb Engels als tweede (derde en vierde) taal onderwezen in Singapore, Duitsland, Turkije en nu Nederland. Ik gebruik mijn universitaire achtergrond in het Engels en taalkunde, samen met mijn vorige carrière als banketbakker om goede contacten te leggen in de klas. Of het nu om zakelijk Engels of testvoorbereiding zoals IELTS of TOEFL gaat, of een communicatiecursus gaat, mijn focus ligt altijd op het aanpassen van de les om ervoor te zorgen dat cursisten hun persoonlijke doelen bereiken.
Sarah
Sarah
Docent Engels
Mijn moedertaal is Engels. Ik kom uit Cork, Ierland. Mijn passie voor talen is ontstaan, toen ik met Duits op de middelbare school begon. Ik besloot toen om taal- en cultuurwetenschappen te gaan doen in UCC, Cork gecombineerd met Spaans en Duits. In 2009 ging ik voor het Erasmusprogramma naar Spanje en ik vond het er zo leuk dat ik besloot er na mijn studie weer terug te keren. Zes jaar heb ik in Spanje lesgegeven en daarna nog in Polen, Engeland en Ierland. Sinds 2018 ben ik in Nederland en heb ik inmiddels veel ervaring met het lesgeven aan cursisten van alle niveaus en leeftijden. Ik ben dol op talen, nieuwe mensen ontmoeten en andere culturen leren kennen. Tijdens de lessen die ik geef, besteed ik veel aandacht aan uitspraak en fonetiek. Ik vind het ook leuk de taal tot leven te brengen met verhalen en anekdotes.
Shirley
Shirley
Docent Chinees
Sinds 2008 werk ik als docent Chinees, nadat ik in China een mastergraad in het doceren van Chinees als tweede taal had behaald. Eerst heb ik in China aan twee internationale scholen les gegeven, vervolgens gaf ik Chinese les in Zuid-Korea en nu in Nederland. Ik heb cursussen gegeven op elk niveau, maar ook voorbereidingscursussen op testen en cursussen over de Chinese cultuur. Met al deze ervaring weet ik tegen welke problemen de cursisten kunnen oplopen en hoe ik door het gebruik van verschillende lesstijlen betere resultaten kan behalen. Ik wil graag dat mijn cursisten op een zo eenvoudig en prettig mogelijke manier Chinees leren.
Xiyu
Xiyu
Docent Chinees
Ik ben geboren in China en tijdens mijn studie aan de universiteit gaf ik parttime Chinese les. In 2012 ben ik naar Nederland gekomen om aan de universiteit van Leiden mijn masters in kunstgeschiedenis te halen. Ik geef al meer dan 4 jaar les aan de Chinese School in Delft en heb het eerstegraads diploma voor het geven van Chinees als tweede taal behaald. Nu ben ik moeder van twee jonge kinderen en werk fulltime op het gebied van de sociale media. In mijn drukke leven ervaar ik het lesgeven als heel plezierig en ontspannend. Ik vind het fijn om mijn mooie cultuur en taal te delen.
Colette
Colette
Docent Nederlands
Ik heb mijn Master Kunstgeschiedenis behaald aan de Universiteit Leiden. Als kunsthistoricus deel ik graag mijn enthousiasme voor de Nederlandse kunst en cultuur met mijn studenten. Sinds een decennium ben ik trainer in de Nederlandse taal. In 2010 ben ik afgestudeerd in het onderwijzen van Nederlands als tweede taal. Mijn lessen zijn is interactief en actief. Spreken staat centraal. Eerst lezen en luisteren we, bespreken de onderliggende grammatica en gebruiken oefeningen om de grammatica en vocabulaire van een specifiek onderwerp te oefenen. Daarna is het tijd om te spreken. Laten we Nederlands spreken!
All Docenten Nederlands Docenten Engels Docenten Chinees